AB och ekonomisk subkultur

Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson är missnöjd med Finanspolitiska rådets kritik av regeringens budgetpolitik. Hans bedömning är att ”rådet är ett uttryck för en speciell subkultur, nämligen den nationalekonomiska. Den har kanske egentligen rätt lite med den ekonomiska veten­skapen att göra…”

Vilka är då dessa representanter för en speciell subkultur som inte har så mycket att göra med ekonomisk vetenskap?  Här kommer de:

John Hassler, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. Medlem i ekonomipriskommittén.

Yvonne Gustafsson, civilekonom, tidigare socialdemokratisk statssekreterare, styrelse-ordförande i Riksgälden samt ledamot i bl.a. Mittuniversitetets och SIDA:s styrelser. Tidigare generaldirektör för Statskontoret och Ekonomistyrningsverket.

Hilde C. Bjørnland, professor i nationalekonomi vid BI Norwegian Business School och chef för forskningscentret CAMP. Rådgivare i Norges Bank och tidigare styrelseledamot i Finansinspektionen i Norge.

Harry Flam, professor emeritus i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet.

Cecilia Hermansson, ek.dr. och forskare på avdelning för bank och finans på ABE-skolan på KTH.

Oskar Nordström Skans, professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Tidigare forskare vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU).

Den glade AB-skribenten själv tycks ha förvärvat sina ekonomiska kunskaper i SSU. Ibland undrar man hur det står till…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s