Att kämpa mot fördomar…

Läser varje dag vid morgonkaffet min oklanderligt politiskt korrekta och garanterat antirasistiska DN, en tidning som mer än någon annan har bekämpat alla slappa och felaktiga fördomar om våra medmänniskor. Men så hittar jag en musikrecension av Fredrik Strage och ostmackan fastnar i halsen. Här det huvudsakliga av innehållet:

Liderlige Akon lär publiken en svängig miljonärsdans

”Skrik lite om ni inte kommer från Sverige”, säger Akon och får ett överväldigande vrål som svar. ”Oj”, tillägger han. ”Det här kändes som alla”. Akon är inte lika stor som för tio år sedan men publiken som ha afrikanska rötter dyrkar honom fortfarande och viftar med senegalesiska flaggor…. Uppbackad av en dj samt en live-trummis hoppar Akon från den ena nollnolltalsfavoriten till den andra: ”Sexy bitch”, ”I wanna fuck you”, ”Smack that”, ”Right now (na na na)”.

Hans röst är klibbig som alkoläsk (och ofta förinspelad), beatsen en hysterisk mix av EDM-pump och afrorytmer och texterna så liderliga att skojlåten ”I just had sex” (som inkluderar raden ”it felt so good, a woman let me put my penis inside of her”) inte skiljer sig särskilt mycket från resten av repertoaren…. ”Feeling a nikka” från world music-skivan har ett sorglöst partydriv. Akon avbryter den och frågar om den är för afrikansk för Stockholm. ”NOOO!” vrålar alla. Mer suggestiv är nya ”The millionaire dance” i vilken han introducerar en dans: lunka bredbent framåt samtidigt som du låtsas räkna sedlar Om Akon lyckas återfå en gnutta av sin forna stjärnstatus lär miljonärsdansen snart bli större än stekarveven”.

En aningslös kortslutning på DN-Kultur?

Hela artikeln finns att läsa på: http://www.dn.se/arkiv/kultur/liderlige-akon-lar-publiken-en-svangig-miljonarsdans. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s