Lars Vilks och yttrandefriheten

Lars Vilks är den minst politisk korrekte konstnär i det här landet. En man som inte räds att gå mot strömmen och umgås med ostrakiserade människor. Och blir därför totalt utfryst. Han får inte ens någon gallerist att få sina verk visade hos. Den han hade i Malmö fick slå igen. Vilks sista utställning där var riktigt festlig med en massa poliser och några protestanter utanför.

Efter attentaten i Köpenhamn som visat att hotet mot honom är högst reellt och aktuellt, har det kulturella etablissemanget plötsligt vaknat och visar en viss tveksam sympati. När Birgitta Rubin häromdagen berättade om Vilks i DN var det mycket om och bilder av Nimis men inget om att han lever på att göra och sälja bilder. Ingen bild på någon av de skickliga pastischer på gamla mästare han gör, alltid med en liten vovve gömd någonstans. Provocerande för vissa förstås, så dem vågar man inte visa.

Det bästa sättet att stå för yttrandefriheten skulle givetvis vara att låta Lars Vilks ställa ut och sälja sina bilder. De är inte farligt dyra. Det minsta medierna kunde göra för den omhuldade yttrandefriheten vore att visa hans bilder.

Här en med min gamla idol Winston och mops.

 Featured image*****

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s